Diákokra is kiterjesztené a MOL Bubi kedvezményes használatát a Fidelitas

Böröcz László, a Fidelitas ügyvezető alelnöke Tarlós István főpolgármesternek írt levelet hétfőn az új közbringarendszer áprilisi üzembe helyezésével és a kedvezmények kiszélesítésével kapcsolatban.

"Tisztelt Főpolgármester Úr!

Gratulálunk az új közbringarendszer áprilisi üzembe helyezéséhez, tagjaink már izgatottan várják, hogy Budapesten is használhassák az európai nagyvárosokból ismert „egyenkerékpárokat”. A Bubi révén mindenki számára elérhetővé válik a bringázás, ami amellett, hogy egészséges, egyszerű és gyors, több emberi, közösségi kapcsolatot is teremthet.

A sajtóban megjelent információk alapján a Budapesti Fidelitas tagjai belső fórumokon osztották meg egymással véleményüket a Bubiról.

Az észrevételeinket összefoglalva elmondhatjuk, hogy amellett, hogy boldogan üdvözüljük a közbringarendszer közelgő üzembe helyezését, túl drágának találjuk a kerékpárok 18 900 forintos éves díját a fiatalok számára. Emiatt könnyen előfordulhat, hogy a fiatalok, a diákság körében sokkal kevesebben használják majd a Bubit.

A fővárosi Fidelitas úgy véli, hogy az éves BKK-bérlettel rendelkezők számára nyújtott kedvezményt a fiatalok nem tudják kihasználni. Tapasztalataink szerint ugyanis kevés fiatal vásárol éves BKK-bérletet. Ezúton szeretnénk javasolni, hogy az 50 százalékos kedvezményt a 30 napos diákbérlethez is biztosítsák. A lehetőségekhez mérten indokoltnak vélnénk ennél magasabb árengedményt is.

Úgy véljük, hogy a kedvezmény kiterjesztése jótékony hatással lenne a diákbérletek vásárlására és a Bubi használatára egyaránt, ami hosszútávon minden szempontból megérné a Fővárosnak.

Üdvözlettel: Böröcz László a Fidelitas ügyvezető alelnöke

Budapest, 2014. március 17."

2014.03.18.

Kapcsolat