A Budapesti Fidelitas Fociliga bajnokai

A belvárosi Fidelitas csapata lett az első helyezett a Budai Sportcentrum Sportegyesület Fehérvári úti Futballarénájában rendezett budapesti Fidelitas fociliga záró fordulóján az elmúlt hétvégén. A rákospalotai csoport játékosai második helyezést értek el.

A XV. kerületi csapat beszámolója:

Mi sem mutatja jobban egy megújuló csapat tagjainak reménnyel teli lelkesedését és együttes tettvágyát, mint egy olyan diadalmas győzelem, amely során az egymás számára eleinte még idegen emberek végül barátokként aratják le közös munkájuk gyümölcsét. Ehhez hasonlóan hihetetlen csapatjátékkal aratott sikert az éppen megreformálódó rákospalotai csoportunk a hétvégén zárult Fidelitas fociligán.

Okkal használtuk a hihetetlen jelzőt a hétvégi meccsen mutatott csapatjátékunk jellemzésére, ugyanis a focicsapatunk felállása és győzelmünk körülményei valóban a csoda határát súrolja, mivel több játékosunk aznap találkozott először a műgyepen és sokan akkor játszottunk első alkalommal együtt csapattársakként. Mégis sikerült megnyernünk a játszmát, így az előkelő második helyezéssel zárhattuk a budapesti Fidelitas fociligát.

 

A kezdeti bizonytalanságaink ellenére rendkívül hamar összerázódott a csapat a Budai Sportcentrumban március 29-én megrendezésre került fociliga záró fordulóján. Olyan összehangoltan kezdtünk el játszani a XI. kerület játékosai ellen, mintha már évek óta együtt edzenénk. A meccs végeredménye 4-2 lett a mi javunkra, amihez góllövőink kiemelkedő teljesítményén kívül nagyban hozzájárultak Halász Zoli bravúros védései is. Így a régi és új tagokból összeállt csatáraink, középpályásaink, hátvédjeink és kapusunk példa nélküli játéka egyértelműen tükrözte a megújuló szervezetünkben kialakuló egységet és összetartást, amely nélkül győzelmünk lehetetlen lett volna. Nem utolsó sorban pedig meg szeretnénk köszönni méltó ellenfelünknek, a XI. kerületi Fidelitas csapatának is a pályán tanúsított sportszerű játékot.

A nap hátralevő részében még két másik barátságos meccset játszottunk a belvárosi Fidelitas ellen. Az első nagy helyzetekkel teli játszmán 4-2-es győzelemmel ismét bizonyítottuk rátermettségünket, megerősítve ezzel az aznap kiérdemelt második helyezésünket a Fidelitas fociligában és újonnan összekovácsolódott csoportunk közösségi egységét.

A fociligán játszó valamennyi csapatnak köszönjük a részvételt és gratulálunk a győzteseknek!

 

 

2015.03.31.

Kapcsolat