Bontsák fel Gyurcsány uniós szerződéseit!

Az Európai Uniónak és az Európai Baloldalnak is az az érdeke, hogy semmiképpen ne keveredjen burkolt párfinanszírozás gyanújába, ezért haladéktalanul dönteniük kell arról, hogy felbontsák Gyurcsány Ferenc simlis szerződéseit – jelentette ki Böröcz László, a Fidelitas elnöke.
Az európai baloldal ezekben a napokban tartja kongresszusát Budapesten. A helyszínen tartott sajtótájékoztatóján a Fidelitas elnöke aláhúzta, az európai szocialisták nem jöttek üres kézzel, hiszen korábban zsíros uniós megbízásokat intéztek Magyarország bukott miniszterelnökének, Gyurcsány Ferencnek, illetve cégének.
 
Böröcz László felidézte, Gyurcsány Ferenc háztáji vállalkozása, az Altus Zrt. 1,5 milliárd forintos megbízást kapott az Európai Uniótól. Egyúttal példátlannak nevezte, hogy egy pártvezető cége úgy kapjon ilyen nagy összeget, hogy közben magánvagyonából finanszírozza pártját. Ez nem más, mint burkolt pártfinanszírozás – szögezte le. "Gyurcsány most is pofátlan tempót futott; a korábban alkalmazott trükkök százait vetette be, amikor egyszerűen letagadta, hogy összeférhetetlenség állna fenn" – fogalmazott a politikus.
 

A Fidelitas elnöke felhívta a figyelmet arra, nemcsak Gyurcsány Ferenc az egyetlen olyan baloldali vezető, aki így viselkedik. Az Európai Szocialisták elnöke, Szergej Sztanisev egykori bolgár miniszterelnök is hasonló botrányba keveredett korábban hazájában. A bolgár uniós pénzeket érintő botrány olyan nagyságúra dagadt, hogy végül vissza kellett fizetniük a teljes összeget Sztanisevéknek – elevenítette fel.

A kongresszuson több határozatot is elfogadnak. Böröcz László leszögezte, a Budapestre érkező európai szocialistáknak cselekedniük kell. Felszólítjuk őket, hogy határozzanak arról is, hogy Gyurcsány Ferencnek fel kelljen mondania az unióval kötött 1,5 milliárd forintos szerződést. Szólítsák fel Gyurcsány Ferencet arra, hogy Sztanisevékhez hasonlóan ő is fizesse vissza azokat a pénzeket, amiket már felvettek – jelentette ki a Fidelitas elnöke.

Az Európai Uniónak és az Európai Baloldalnak is az az érdeke, hogy semmiképpen ne keveredjen burkolt párfinanszírozás gyanújába, ezért haladéktalanul dönteniük kell arról, hogy felbontsák Gyurcsány Ferenc simlis szerződéseit – fogalmazott Böröcz László.
 

2015.06.12.

Kapcsolat