Ajándékhegyek a gyermekotthonban

Hagyomány a Fidelitasban, hogy minden évben a karácsonyi ünnepkörhöz kapcsolódva valamilyen jótékonysági akciót hirdetünk. Ebben az évben a Budapesti Fidelitas a Hűvösvölgyi Gyermekotthon lakóinak életébe csempészett örömöt a „Karácsonykor legyünk jobbak” akció keretében, melyet Szepesfalvy Anna budapesti alelnök kezdeményezett. Az akcióhoz több mint 60 budapesti és Pest megyei fidelitasos csatlakozott 16 csoportból, valamint a Visoft Kft. is, akinek külön köszönjük a 8 mesés csomagot.
Amikor a gyerekek meglátták a  karácsonyfa alatt lévő ajándék kupacokat rögtön megpróbálták megrohamozni a meglepetéseket. Volt az ajándékok között parfüm, kozmetikai csomag, pendrive, fülhallgató, mp3 lejátszó és rengeteg könyv is.

Ahhoz, hogy minden gyermek ajándékozóra találjon, majd az ajándék időben megérkezzen a rendeltetési helyére, logisztikai bravúrra volt szükség. Ebben elévülhetetlen érdemei voltak Tóth Réka Kamillának, aki végig kézben tartotta a szálakat és kedvesen, türelmesen koordinálta a felajánlókat.


 

 


Külön köszönet illeti Barna Juditot és Kornidesz Editet, akik egy rövid műsorral csempésztek igazi karácsonyi hangulatot az átadó ünnepségbe.

Mivel többen kérdezték, illetve kérték, hogy személyesen is meglátogathassák az intézményt, így 2015 februárjára tervezünk egy olyan rendezvényt, melynek keretein belül mindenkit szeretettel várunk az otthonba. Ekkor főleg ruhaneműt, illetve játékokat vinnénk. Tehát továbbra is várjuk a felajánlásokat. Részletekkel az ünnepek után jelentkezünk. 


 

 


Szeretnénk még egyszer mindenkinek megköszönni az ajándékokat, segítséget, legyen az pár telefon, egy-egy fuvar az ajándékokért, vagy egy lelkesítő szó, valamint minden fővárosi elnöknek, akik fontosnak tartották, hogy a csoportjukat bevonják a Budapesti Fidelitas akciójába.

Áldott karácsonyt és boldog új évet kívánunk!

Szepesfalvy Anna és Tóth Réka Kamilla

2014.12.19.

Kapcsolat