A Jobbik eltörölné a családok otthonteremtési kedvezményét

A Jobbik eltörölné a családok otthonteremtésének kedvezményét, és saját tulajdonú lakások helyett bérlakásokba kényszerítené fiatalok százezreit – közölte Szabó Krisztián. A Fidelitas országos alelnöke csütörtöki sajtótájékoztatóján felidézte: a Jobbik Ifjúsági Tagozatának egyik helyi elnöke már arról beszélt, hogy a CSOK helyett bérlakás-programot kellene indítani.
Ennek kapcsán kifejtette: megdöbbentő, hogy míg a kormány az elmúlt 26 év legnagyobb családpolitikai intézkedését valósítja meg, addig „egyesek saját politikai pecsenyéjük sütögetését többre tartják családok százezreinek boldogulásánál”. „A Jobbik IT vezetője színt vallott, a Jobbik eltörölné a családok otthonteremtésének kedvezményét, és saját tulajdonú lakások helyett bérlakásokba kényszerítené fiatalok százezreit” – emelte ki Szabó Krisztián.
 
 

A családok otthonteremtése nemzeti ügy, éppen ezért megdöbbentő, hogy a Jobbik, amely szélkakas módjára változtatja álláspontját, albérletetekbe, bérlakásokba kényszerítené a magyar fiatalokat - vélekedett.

Ezzel szemben a Fidelitas mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy a magyar kormány a családok százezreit pozitívan érintő intézkedéseit kiterjessze a fiatalabb korosztályokra is – utalt az ifjúsági szervezet javaslatára a fecske- és gólyaházakról.

 

Forrás: fidesz.hu


 

2016.02.04.

Kapcsolat