A fiataloknak is nagy segítség volt a devizahiteles mentőcsomag

A Bloomberg hírügynökség és a Financial Times után több pozsonyi lap is elismerően írt a magyar kormány svájci frank alapú hitelek átváltására kidolgozott tervéről. A jól időzített forintosítás több százezer családot, köztük rengeteg fiatalt mentett meg a katasztrófától.
A napokban több külföldi újság is elismeréssel illette a magyar kormány devizahiteles mentőcsomagját.  A magyar családokra és fiatalokra a baloldal szabadította rá a devizahiteleket és hagyták, hogy majdnem egymillió otthonra tegyék rá kezüket a bankok. Megszüntették a fiatalok számára a kedvezményes otthonteremtési lehetőségeket és nem védtek meg senkit a pénzintézetekkel szemben.

A devizahitelesek ügye 2010 óta folyamatosan a kormány napirendjén van. A Fidesz és a kormány célja is az, hogy az országot, a családokat és a fiatalokat végleg kivezesse a devizahitel-csapdából. A kormány ezért tavaly novemberben elrendelte a jórészt svájci frank alapú deviza jelzáloghitelek forintosítását, így ebben az évben mintegy 3500 milliárd forintnyi jelzáloghitel tulajdonos kerülte el az újabb drasztikus törlesztőrészlet-emelkedést, melyet a Svájci Nemzeti Bank (SNB) váratlan döntése okozott volna. A Bloomberg szerint 700 milliárd forinttal ugrott volna meg a háztartások adósságállománya, pénzügyi katasztrófa következett volna be hazánkban, ha nincs forintosítást. A kormány a döntéssel kedvezett a bankoknak, a cégeknek és hatalmas mennyiségű svájci frank alapú hiteltől szabadította meg a magyar családokat és a fiatalokat is.

forrás: MTI

2015.01.21.

Kapcsolat