Böröcz László: A munkát folytatni, a küzdelmeket pedig vállalni kell!

Böröcz László, a Fidelitas országos elnökének beszéde a Fidesz 2017. évi kongresszusán
Tisztelt Miniszterelnök úr, Elnök úr, Házelnök úr! Tisztelt Kongresszus! Kedves Fiatal Barátaim!
 
Köszönöm, hogy a fiatalok nevében szólhatok a Fidesz kongresszusán. Megtisztelő, hogy a Fidelitas ennek a közösségnek a tagjaként lehet ma itt, a családi asztalnál.
 
Büszkék vagyunk arra, hogy részt vállalhatunk egy új korszak alakításában. Korábbi és jelenlegi tagjaink a közélet minden szintjén, a politikai küzdelem minden frontján keményen dolgoztak és dolgoznak Magyarország sikeréért. Az is büszkeséggel tölt el, hogy a kormány legfiatalabb helyettes-államtitkára, Illés Boglárka is a Fidelitas soraiból került ki.
 
A munkát folytatni, a küzdelmeket pedig újra és újra vállalni kell. A Fidelitas éppen ezért közel 10 000 tagot, jelenlétet 200 településen, képviselőket és polgármestereket ajánl fel az előttünk álló küzdelemhez. A Kárpát-medence legerősebb politikai ifjúsági szervezeteként jövőre is ott leszünk a kampányban a nemzeti tábor soraiban.
 
Hit és helytállás, önképzés és alázat, Kárpát-medence és Európa - ez a Fidelitas mai ereje.
  
Ez azonban önmagában nem tölthet el minket elégedettséggel, hiszen az 1956-os pesti srácok, a ‘89-es rendszerváltó ifjak és a 2006-ban utcára vonuló fiatalok magasra tették a mércét.
 
Nekünk ők jelentik az origót, nem hatvannyolc betépett hippijeiből megkövesedett dogmatikus liberálisok.
 
Hazai ellenfeleink számára az is kihívás, hogy egyáltalán azt eldöntsék, kit és miért akarnak képviselni.  Sokszor nem a magyar választóknak, hanem valami zavaros, soros korszellemnek és különféle nemzetközi érdekeknek akarnak megfelelni.
 
Ahogy a néhai szocialista miniszterelnök a ‘98-as Horn-Orbán vitán megfogalmazta: „a külföld mindig megmondja, ha valamit rosszul csinálunk”. De a külföld nem akkor szól, ha rosszul, hanem akkor, amikor neki nem tetsző, érdekeit vagy számításait sértő módon cselekszünk.
 
Mi azokhoz a fiatalokhoz szólunk, akik szimpatizálnak a Fidesz és a nemzeti oldal értékrendjével és az ezen nyugvó kormányzati politikával. Nemzedékünknek és a nálunk fiatalabbaknak is el kell mondanunk, hogy a 2010 utáni időszaknak köszönhetően a magyar fiatalok olyan lehetőség kapujában állnak, ami ritkán adatott meg az elmúlt évszázadban. Ma egy biztonságos, stabil, növekvő gazdaságú Magyarországon élhetünk.
 
Ezeket az eredményeket nem csupán irigyeinktől kell megvédenünk, hanem saját kishitűségünktől és elbizakodottságunktól is. A rendszerváltó nemzedék nyomdokain haladva hazánknak az európai élmezőnyt kell megcéloznia, és ezt nem érhetjük el a hagyományos európai értékek képviselete, védelme nélkül.
 
A 21. századi fiatal értéket keres az értéktelennel, stabilitást az instabilitással szemben. Nekünk, akik egy demokratikus világban nőttünk fel, mást jelent a szabadság és felelősség, mint azoknak akiknek keményen meg kellett harcolnia ezért. A szabadságot nem kértük, mégis megkaptuk, de el is veszíthetjük. Ezt egyre többen érezzük és értjük.
 
A Fiatal Demokraták Szövetsége ma sem létezhet fiatalok nélkül. A Fidelitas felelőssége, hogy olyan közösséget építsünk, mely a hazájukat szerető és a hazájukért tenni akaró utánpótlást képes biztosítani a Fidesz és a nemzet számára.
 
A Fidelitas ‘96-os nemzedéke, az alapítók sikeresen megállták a helyüket. Most is dolgoznak miniszterként, államtitkárként, helyettes államtitkárként, kormánybiztosként, képviselőként, vagy polgármesterként és az élet más területein.
 
Példájuk minket is munkára sarkall, hiszen ma is sokan vagyunk olyan fiatalok, akik azt érezzük, hogy tennünk kell Magyarországért és a szűkebb közösségünkért is.
 
Miniszterelnök Úr és a Fidesz továbbra is számíthat ránk.

 

(Forrás: reaktor.blogstar.hu)

2017.11.14.

Kapcsolat