Hírek
A program két városban, Xi’anban és Pekingben került megrendezésre. Előbbi azért fontos, mert a középkorban innen indult a Selyemút; így szimbolikus jelentést adott az ifjúsági találkozónak is. Itt a résztvevőket elvitték az agyaghadsereghez és a tartományi múzeumba, valamint egy buddhista Pagodába is. A rendezvénnyel egy időben zajlott Xi’anban a Kínai Ifjúsági Innovációs és Vállalkozói Verseny, amelynek nyitóünnepségén és kiállításán is részt vettek az európai fiatalok. Ezután lehetőség nyílt meglátogatni egy innovációs parkot, valamint azt a vasútállomást, ahonnan Budapestre indul a kínai áruval megrakott tehervonat.
Pár nap után Pekingbe repült a csapat, ahol a fiatal újságírók és vállalkozók két külön kerekasztal beszélgetésen vehettek részt és beszámolhattak egymásnak az országukban fennálló helyzetről.
Az utolsó napon elvitték a társaságot két kínai turistacélponthoz, a Kínai Nagy Falhoz és a Tiltott Városba. Mindkettő elképesztően gyönyörű és különleges, történelemmel átitatott hely volt. A programot egy búcsú bankett zárta, amelyen a résztvevők kézhez kapták a részvételüket tanúsító oklevelet.