A XII. kerületi Fidelitas és az FFK közös csoporttal vett részt a TeSzedd-en

A XII. kerületi Fidelitas és a Fenntartható Fejlődés Kabinet közös csoportot állított az idén hetedik alkalommal megrendezésre kerülő TeSzedd! - Önkéntesen a tiszta Magyarországért akción, amely ma hazánk legnagyobb önkéntes mozgalma.
A TeSzedd! célja, hogy önkéntesként megtisztítsuk környezetünket a felelőtlenül lerakott és eldobált hulladéktól, illetve erősítsük az embertársaink környezettudatosságát. A Fidelitas fontosnak tartja környezetünk védelmét és embertársaink szemléletformálását, ezért idén is csatlakozott a mozgalomhoz.
 
A XII. kerületi Fidelitas és a Fenntartható fejlődés kabinet közös csoportjának résztvevői azt vállalták, hogy megtisztítják a budapesti Fogaskerekű vasút állomásainak és a környező utcáknak minél nagyobb részét az ott felhalmozódott szeméttől. Ezt szeptember 15-én délután sikeresen teljesítették. A Svábhegyi megállóig megtisztították a kijelölt területet és az önkormányzatot tájékoztatták a felderített illegális szemétlerakásokról.
 
A Fenntartható fejlődés kabinet fontosnak tartja környezetünk és élővilágunk védelmét, illetve a szemléletformálást; ezért - ahogyan eddig, úgy a jövőben is - részt vesz azokban az országos akciókban, amelyek e célokat szolgálják; továbbá erre ösztönzi hazánk fiataljait is.
 
A Kabinet örömmel tapasztalta, hogy országos szinten számos Fidelitas csoport csatlakozott a TeSzedd!-hez, sőt az országos akción való részvétel mellett helyi szinten is vannak hasonló önkéntes akcióik a környezetük védelme és a helyi közösségek szemléletformálása érdekében.
 

2017.09.19.

Kapcsolat