II. Észak-Magyarországi Regionális Konferencia

A Fidelitas szeptember 1-3. között Simán rendezte meg a II. Észak-Magyarországi Regionális Konferenciáját. A rendezvény fontos célja volt, hogy a régióban élő Fidelitas-tagok eszmecserét tudjanak folytatni a szervezet munkájáról, illetve arról, hogy milyen lehetőségek és kihívások állnak előttünk a jövőben.
A Konferenciát Koncz Ferenc, Szerencs város polgármestere, a B-A-Z 6. számú választókerület elnöke nyitotta meg péntek este, aki  egyebek mellett elmondta, hogy ami az általános politikai megítélést a saját részéről illeti, Magyarországon magyarnak kell lenni. A Fidesz az a párt, amely ehhez a világhoz a lehető legközelebb áll, ugyanakkor – a már megtett  lépések - például az ingyenes nyelvvizsga, CSOK - mellett a Fidelitas is mindig felhívja a figyelmet arra, hogy mely intézkedésekkel lehetne tovább segíteni az ifjúságot. 
 
A jövő Ti vagytok – hangsúlyozta Koncz Ferenc, majd hozzátette, hazánk léte attól is függ, milyen arányú lesz a későbbiekben a gyermekvállalás. A nemzet szempontjából talán nincs most fontosabb kérdés – hangsúlyozta Szerencs polgármestere. 
 
A szombat délelőtti program egy kérdőív kitöltésével indult - Mit jelent számodra a Fidelitas címmel - melyben szervezetünk aktuális kihívásairól mondhatták el a jelenlévők a véleményüket. A kiértkelés után Kováts Ágoston, a Fidelitas észak-magyarországi regionális igazgatója foglalta össze, hogy milyen feladatok elé néz a szervezet a régióban, illetve előadásában kitért a kérdőívek elemzésére és az elmúlt egy évben elvégzett munka bemutatására. 
 
A délutáni program Bánné dr. Gál Boglárka, a B-A-Z Megyei Közgyűlés alelnök asszonyának előadásával folytatódott. Itt elsősorban a 2018-as választási kampány kihívásairól és aktuálpolitikai kérdésekről esett szó, mindamellett, hogy a fiatalok közéleti érdeklődésének fontosságát is hangsúlyozta alelnök asszony.
 

A délutáni programot dr. Gondos Levente, a Fidelitas Fenntartható Fejlődés kabinetvezető-helyettesének és dr. Szikszai Evelin, a Fidelitas Ifjúságügyi Kabinet kabinetvezető-helyettesének előadása zárta. Levente bemutatta az újjászervezett kabinetrendszer működését, beszélt az elmúlt években elért munka eredményeiről, valamint hazánk energetikai helyzetéről, azokról a kihívásokról, melyek a következő évek tematikáját is meg fogják határozni. Evelin bemutatta a most alakult Ifjúságügyi Kabinet jövőbeli terveit, illetve azokról a célokról is beszámolt, melyet el szeretnének érni a következő hónapokban.
 
A szombati estét Varkoly Ádám, az Árpád-hegy Pince tulajdonosának, borászának, a szerencsi Fidelitas elnökének borkóstolója zárta. A program során nem csupán Ádám kiváló borait kóstolhatták meg a résztvevők, hanem érdekes információkat hallhattak a tokaji borvidék múltjáról és jelenéről, továbbá a borkészítés kulisszái mögé is betekintést nyerhettek. 
 
A hétvége során lehetőség nyílt arra, hogy a Fidelitas-tagok megismerjék egymást, illetve baráti beszélgetések során igazi közösséggé kovácsolódjon a csapat. A Konferencia egyik fontos tapasztalata és egyben eredménye is, hogy érdemes a Fidelitas jelenéről és jövőjéről időről-időre közösen eszmecserét folytatni, hiszen közös felelősségünk, hogy gondolatainkkal és munkánkkal hozzájáruljunk szervezetünk sikereihez.
 
A Konferencia sikeres lebonyolítása nem jöhetett volna létre Balla Éva és Soltész Mercédesz, B-A-Z megyei alelnökök valamint dr. Gondos Levente, kabinetvezető-helyettes szervezésben nyújtott segítsége nélkül. 
 
 
 

2017.09.06.

Kapcsolat