Lemondásra szólítottuk fel Lamperth Mónika jegyzőt

Performansszal színesített sajtótájékoztatót tartott a XV. kerületben László Tamás fideszes országgyűlési képviselő és a Budapesti Fidelitas, miután a kerület polgármestere, a DK-s Hajdu László Lamperth Mónika jegyző sugallatára hamis pénzügyi adatokra hivatkozva tagadta meg a helyi óvodák felújításának megkezdését.
 A megjelent fiatalok marionett figurákkal szemléltették, hogy Lamperth Mónika jegyző és Hajdu László polgármester valójában csak Gyurcsány Ferenc bábja, és a DK politikai haszonszerzése érdekében már a rákospalotai gyerekeket is hajlandóak feláldozni. László Tamás azonnali lemondásra szólította fel Lamperthet.
 
Rákospalota az utóbbi időben pártpolitikai harcoktól hangos, amely odáig fajult, hogy a helyi DK megakadályozta az óvoda-felújítások megkezdését is. A város fejlődése érdekében békét kell kötni, de szó sem lehet megállapodásról addig, amíg Hajdu László (DK) polgármester nem meneszti Lamperth Mónika jegyzőt, aki a Gyurcsány-kormányban miniszteri pozíciókat töltött be, jegyzőként pedig egyoldalú pártpolitikát folytat. Erre nyomós érvünk van – mondta László Tamás, aki hozzátette: tarthatatlan, hogy Hajdu és Gyurcsány jobb keze, Lamperth pártpolitikai csatározásaik közepette nem kímélnek semmit és senkit, és képesek beáldozni a rákospalotai gyerekeket is. Hajdu László ugyanis Lamperth Mónika jegyző sugallatára hamis pénzügyi adatokra és mondvacsinált indokokra hivatkozva tagadta meg az óvodák felújításának megkezdését.
 
 
A rákospalotai Fidesz úgy véli, Hajdu a DK és az MSZP között Lamperth által vezényelt belháború miatt mondott valótlanságokat az óvoda-felújítások költségeiről. A DK polgármestere a jegyző ráhatására valótlan számadatokkal tévesztette meg saját szavazóit, a kerület lakosságát és a sajtón keresztül az egész közvéleményt azt állítva, a Fidesz drágította meg szándékosan a beruházásokat. A rágalmazások miatt a szükséges jogi lépéseket, büntetőfeljelentéseket megtette a helyi szervezet..
 
Ha Hajdun vagy Gyurcsány bizalmasán, Lamperthen múlott volna, a rákospalotai gyerekek nem kezdhették volna felújított intézményekben a tanévet. Tarthatatlan, hogy a helyi DK, Rákospalota polgármestere és jegyzője a kerületi óvodások és az intézmények felújítása ellen dolgozik – mondta el László Tamás, aki hozzátette: az, hogy az óvodák felújítása mégis megkezdődhetett, a Fidesz harcának az eredménye. Frakciójuk ugyanis nem érdekelt a terméketlen pártharcokban, a rákospalotai gyerekek érdekét tartják szem előtt.

(Forrás: Lokál)

2017.08.30.

Kapcsolat