Csapatépítő és tisztújítás után Kárpátaljára vitt adományt a szerencsi Fidelitas

A szerencsi Fidelitas 2017. június 18-án csapatépítő hétvégét tartott Sonkád településen. Az eseményen a csapat megismerhette a település nevezetességeit, beszélgethetett Iszák Tiborral, Sonkád polgármesterével, valamint a tisztújító ülést is tartott. A csapatépítő második napján a jótékonykodásé volt a főszerep, hiszen eljuttatták a szerencsiek által adományozott felajánlások Kárpátaljára.
A csoport 20 fővel indult el a 800 fős településre. Érkezés után vendéglátók kedves eligazítása és tanácsai után megtekintették az Öreg- és az Új-Túr találkozásánál a Kisbukó nevű gátat, valamint megcsodálták a község Európa Nostra-díjas, gyönyörű és különleges 1766-ban készült kazettás famennyezettel rendelkező református templomát is. A csapatnak ezután alkalma volt megismerkedni a közösség vendégszeretetével és gasztronómiai különlegességeivel is.
Az este folyamán jelenlétével és gondolataival Iszák Tibor polgármester úr is megtisztelte a csoportot, aki egy beszélgetés keretében osztotta meg a környék és a település gondjait és azt, hogyan próbálja felvirágoztatni Sonkádot és jobbá tenni az ott élők mindennapjait.
 

A nap további részében a csoport megtartotta a tisztújítást, mely során harmadszor kapott bizalmat régi-új elnök Varkoly Ádám, hasonlóképpen Soltész Mercédesz és Végh Annamária alelnökhöz. Az alelnökök körében két új személy láthat neki az előttünk álló komoly és fontos munkának Sélley Fanny és Valaczka Lóránt, akik eddig is hasznos tagjai voltak a csapatnak. Mindegyikőjüknek jó munkát és kitartást kívánunk! A kihelyezett csoportülés keretei között a csoport tagjai megosztották egymással tapasztalataikat, megbeszélték a közeljövő feladatait, új tagokkal is bővült a csoport, valamint jutott idő a játékra és a közös zenélésre is.
 

Másnap reggel a csoport egyik fele hazaindult, egy kisebb delegáció pedig Kárpátalja felé vette az irányt. A tavalyi évhez hasonlóan a kárpátaljai Tiszaújlaki 2. számú Széchényi István Középiskolába érkezett a delegáció, ahol dr. Koncz Zsófia a Fidelitas korábbi országos alelnöke Fábián Beátával a KMKSZ ISZ elnökségi tagjával átadták a könyveket, ruhákat és egy televíziót tartalmazó adományt Simon József igazgató úrnak. Az adományokat felajánló szerencsieknek ezúton is köszönjük önzetlenségüket és bajtársiasságukat. Bízunk abban, hogy ez a szoros együttműködés a Szerencsi Fidelitas és KMKSZ ISZ szervezetével, valamint Fábián Beátával a jövőben is megmarad, illetve lehetőség lesz még több fiatalnak megismernie Kárpátalja szépségét és az ott élő emberek mindennapjait.
 
 

2017.06.26.

Kapcsolat