EDS Akadémián vett részt a Fidelitas

A European Democrat Students (EDS) június 8. és 11. között tartotta meg második alkalommal a Jobb-közép Akadémiáját Zágrábban. A képzés fő témája az Európai Unió bővítése volt Dél-kelet Európa és a Nyugat-Balkán irányába. A Fidelitast Faragó Csaba, Losonci Gergely és Veisz Márton képviselte.
 A pénteki nap előadásokkal indult, ahol a nemzetközi előadók többek között a nyugat-balkáni régiót kül-, és biztonyságpolitikai szempontból mutatták be a résztvevőknek. Ezt követően egy szimuláción vehettek részt a delegáltak, melyen egy nemzetközi konferencia különböző küldöttségeibe (bosnyák, szerb, horvát, EU, USA) lettek beosztva. A szimuláció témája Bosznia és Hercegovina EU-s tagsága és a szükséges alkotmányos reformok voltak. A szimulációt a Zágrábi Egyetem Politikatudományi Karának oktatója vezette, Dr. sc. Đana Luša.
 

A szombati napon többek között előadást tartott az EU bővítéséről - Horvátország szemszögéből - Matija Očuršćak, a horvát külügyminisztérium Dél-kelet Európáért felelős főosztályvezetője. Az új európai és globális kihívásokat ismertette a hallgatósággal Miriam Lexman, a Nemzetközi Republikánus Intézet EU-s irodájának igazgatója .A szombati napot az Európai Néppárt (EPP) alelnökének előadása zárta, melyben az EPP szerepéről beszélt az EU bővítési folyamatában.

2017.06.14.

Kapcsolat