Ismét magyar alelnök az Európai Néppárt ifjúsági szervezetében

XI. tisztújító kongresszusát tartotta április 27-29. között a YEPP Dubrovnikban, melyen 96 százalékos szavazati aránnyal a szervezet alelnökének választotta Magyar Ágnes Zsófiát, a Fidelitas brüsszeli irodavezetőjét. A háromnapos tanácskozás alkalmával a Fidelitas által a gyermekeket és fiatalokat érintő internetes és valós zaklatás, az ún. bullying témájában beadott határozati javaslatot is egyhangúlag megszavazták a küldöttek.

Óriási elismerés ez a Fidesz ifjúsági szervezetének, s egyben újabb bizonyítéka annak, hogy az Európai Néppárt számít a magyar kormánypártra – nyilatkozta Böröcz László, a Fidelitas elnöke. A politikus hozzátette: a hazai ifjúsági szervezet az elmúlt két évben számos vitában állt ki a magyar érdekek képviselete mellett az európai színtéren, s minden alkalommal sikerrel is védte meg azokat a YEPP előző magyar alelnöke, Faragó Csaba aktív és mindig együttműködő munkájának köszönhetően.

A nemzetközi ifjúságpolitika zászlóvivőjének, az Európa mintegy 40 országából tagokat tömörítő YEPP-nek frissen megválasztott alelnöke, Magyar Ágnes Zsófia  kiemelte: az európai integráció felé vezető út sosem volt zökkenőmentes, a pártcsaládon belüli nézetkülönbségek hűen tükrözik az unió sokszínűségét, a viták pedig, amiket időről időre lefolytatunk egymással, a demokrácia létezését. Magyarország pedig ennek fenntartásában - több évtizednyi elnyomás után – örömmel vállal partnerséget ezután is. 

2017.05.02.

Kapcsolat