Ezúttal Hölvényi György volt a Külügyi Akadémia vendége

Március 17-én este tartotta utolsó előtti, negyedik eladását a Fidelitas Külügyi és Uniós Kabinet által szervezett Külügyi Akadémia. A résztvevők ezúttal Hölvényi György európai parlamenti képviselővel beszélgethettek, aki az Európai Unióról és annak jövőjéről mondta el meglátásait és avatta be a csapatot érdekes részletekbe.
Az előadó több éves tapasztalatát osztotta meg, amely nagy múltra tekint vissza, hiszen ő volt az első magyar munkatárs az Európai Parlamentben, már hazánk EU-s csatlakozása előtt az Európai Néppártnál dolgozott. Beszélt arról, mennyire várták a régebbi tagállamok a magyar csatlakozást, a kelet-európai és balti államokat, amelyek friss ötleteket és dinamikát hozhattak az Európai Unióba. Szó esett a Brexit népszavazás utáni bizonytalan helyzetről és az Európai Unió jövőjéről szóló lehetséges forgatókönyvekről is.

Tekintve, hogy Képviselő Úr az Európai Néppárt Vallásközi Párbeszéd Munkacsoportjának társelnöke, a beszélgetés kitért az egyházak, valamint a közel-keleti keresztények helyzetéről Európa szerte.

 

2017.03.22.

Kapcsolat