Borkóstoló és Kvízest Újbudán

2017. január 24-én hagyományteremtő jelleggel rendezte meg az újbudai Fidelitas a Borkóstoló és Kvízestet, melynek első alkalmán borkóstolót tartott Gál Zsombor, a Gál Tibor Pincészet borásza.

Az Újbudai Fidelitas első alkalommal szervezte meg a saját Borkóstolóját, amelynek első állomása Eger volt. Gál Zsombor, a Gál Tibor Pincészet borásza szakértelme és saját tapasztalatai mellett az egri borvidék különlegességeit hozta el nekünk Újbudára.Cseke Mátyás az Újbudai Fidelitas ügyvezető alelnökének megnyitója után a résztvevők a több mint 40 hektáron gazdálkodó borász család történetének és külnféle szakmai érdekességek megismerésén keresztül nyerhettek betekintést a Gál Tibor Pincészet mindennapi működésébe és a régió borkultúrájába. A beszélgetés közben természetesen sor került a pincészet legkiválóbb borainak megkóstolására is, a résztvevők többek között az Egri Csillag, a Titi Bikavér, vagy éppen az Egri Bikavér Superior borkülönlegességeit kóstolhatták meg. Gál Zsomborral Tapody-Németh Katalin beszélgetett.

 

 

A borkóstolóhoz hasonlóan első alkalommal került megrendezésre az Újbudai Kvízest, amely hagyományteremtő jelleggel indult. A rendezvényt Kisbán Petra és Kozma Dávid János vezényelte le. Az est vetélkedő jellegéből adódóan mindenki jól érezte magát, a szervezők a hagyományos kvíz elemeken kívül interaktív feladatokkal is készültek. A négy fordulóból álló játék sok fordulatot hozott, a csapatok fej-fej mellett küzdöttek az első helyért. Végezetül az „I’m a pro” névre keresztelt csapat vitte el a győztesnek járó ajándékcsomagot, majd az eredményhirdetés után nagy sportszerűségről tanúságot téve szétosztotta jutalmát a vetélytársak között.  A szervezők a rendezvény sikerességén felbuzdulva már a következő kvízest szervezésén dolgoznak.

 

2017.01.31.

Kapcsolat