Ismét adománygyűjtő mézeskalácsvásárt szervezett a Szerencsi Fidelitas

Múlt hétvégén a Szerencsi Fidelitas - csatlakozva az országos adománygyűjtő akcióhoz - mézeskalácsvásárt szervezett a helyi piactéren a kárpátaljai árva és elhagyott gyermekek megsegítésére. Az adománygyűjtő akció - a tavalyihoz hasonlóan - kiemelkedő sikerrel zárult, a szerencsi csapat ugyanis több mint 160 000 forintot gyűjtött össze.
A szerencsi fiatalok a KMKSZ ISZ részéről Fábián Beátával és lelkes kislányával, Jázminnal kiegészülve díszítették a Halász Cukrászdától kapott mézeskalácsokat már pénteken délután.

A városi piactéren szombaton korán reggel kezdődött a gyűjtés, melynek főszervezője dr. Koncz Zsófia, országos alelnök és Soltész Mercédesz, Borsod-Abaúj-Zemplén megyei alelnök volt. A mézeskalácsvásár célja az volt, hogy Szerencs városa is segítséget tudjon nyújtani a kárpátaljai árva és elhagyott gyermekeknek, a Sámuel Alapítványon keresztül.

Az akció nagyon jó hangulatban telt és eredményesen zárult, hiszen a szerencsi fiatalok összesen 160 000 forintot gyűjtöttek össze. Ez az adomány a Sámuel Alapítványon keresztül jut majd el jövőre a kárpátaljai árva és elhagyott gyermekekhez. Más formában is érkezett segítség, hiszen Margó óvó néni könyveket és ruhákat, míg a Nyárutó Klub a Tudás Fája sorozat könyveit ajánlotta fel a kárpátaljaiak részére.

A Fidelitas szerencsi csoportjának nevében köszönjük a Halász Cukrászda felajánlását és az “Öreg a nénikéd” Klub kedves segítségét. Köszönjük szépen Tóth Ágika néni meleg lángosait, melyek a zord időben életmentőek voltak az adománygyűjtő csapat számára és természetesen hatalmas köszönet illeti meg a szerencsieket, akik összefogtak egy jó cél érdekében és segítséget nyújtottak. 

 

2016.12.22.

Kapcsolat