A néppárti fiatalok is beintettek Jean-Claude Junckernek

Mielőbbi közös védelempolitika felállításáról, az internetelérés földrajzi akadályainak (Geo-blocking) eltörléséről, a Castro-i diktatúra elítéléséről határoztak az Európai Néppárt fiataljai (YEPP) Helsinkiben.
Idei utolsó tanácsülését tartotta december 16-18. között a YEPP, ezúttal a finn fővárosban, ahol a Fidelitas által benyújtott - az internetezés földrajzi határainak felszámolásáról szóló – határozati javaslatot ellenszavazat nélkül fogadták el a delegáltak.
 
 

A néppárti fiatalok egyúttal közös kiáltványt fogalmaztak meg a néhai kubai diktátor, Fidel Castro megítélésének relativizálását elvetendően. A YEPP magyar alelnöke, Faragó Csaba hangsúlyozta: elfogadhatatlan az Európai Bizottság elnökének, Jean-Claude Junckernek Castro halálának másnapján kiadott közleménye, hiszen egy olyan embert méltat benne, aki fél évszázadon át elnyomás alatt tartotta népét, emberek ezreinek haláláért felelős és nagy erőkkel támogatta a kelet-európai szovjet inváziót is.

A  30 országból érkezett delegáltak csoportja többórás vitát követően munkadokumentumot fogadott el az Unió védelmének megerősítését sürgető közös biztonságpolitikai intézkedések felállításáról is. 
 

  


 

2016.12.19.

Kapcsolat