Megtartotta évzáró ülését az Innovációs és Informatikai Kabinet

2016. december 8-án rendezte meg évzáró ülését az Fidelitas Innovációs és Informatikai Kabinet. A hivatalos napirendi pontok átbeszélése után a Kabinet tagjai Edward Snowden életével és munkásságával ismerkedtek meg alaposabban. Ezután kötetlen beszélgetés vette kezdetét. A kabinet meghívott előadója Zala Mihály, korábbi miniszteri biztos, aki jelenleg az Ernst & Young kiberbiztonságért felelős igazgatója.
Az Innovációs és Informatikai Kabinet évzáró ülésének első felében a Kabinet vezetői a hivatalos napirendi pontok mentén értékelték az elmúlt néhány hét történéseit, és az InfoTér 2016 Konferencián való kabineti jelenlétet. Nagy Ádám kabinetvezető kiemelte, hogy Konferencián való részvételi lehetőség nagy megtiszteltetést jelentett a Kabinet tagjainak, és reményei szerint a jövő évben még nagyobb létszámmal képviseltetheti magát a Fidelitas. 

A Kabinet vezetése vázolta a 2017-es év első felére tervezett programokat és szakmai projekteket, amelyek megvalósításában számítanak a Kabinet tagjaira.

Az est kötetlenebb felében a résztvevők Edward Snowden tevékenységével ismerkedtek meg részletesen, majd közel másfél órás, jó hangulatú diskurzus következett Zala Mihály kiberbiztonsági szakértővel a téma aktuális trendjeiről, potenciális IT eszköz sérülékenységekről és adatbiztonságról.

Baracskai Anikó

2016.12.13.

Kapcsolat