Egy éves a Fidelitas Fenntartható fejlődés kabinet

A Fidelitas Fenntartható fejlődés kabinet november közepén megrendezett estjén megemlékezett 1 éves fennállásáról. Az est vendége volt Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértő. Jelen volt Böröcz László, a Fidelitas elnöke. Sor került a „Mit üzensz a Környezetvédelmi Világnapra?" plakátpályázat ünnepélyes díjátadójára.
Ary Tamás kabinetvezető köszöntötte a megjelenteket. Böröcz László elnök beszédében elismerően szólt a Kabinet egy éves teljesítményéről. Felhívta a figyelmet a közösségi és a szakmai tevékenység összhangjának és az országos együttműködésnek a fontosságára. Beszélt a Fidelitas által az idén elért szakmai és ifjúságpolitikai eredményekről, amelyben a Fidelitas kabineteknek jelentős szerepe volt. Sikeres munkát kívánt a Kabinetnek a következő évre.

Az őszi szezon 4. Fenntartható fejlődési estjének vendége Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértő volt, akivel az est moderátora, dr. Kanozsay Árpád szakterületi vezető a társadalmi fenntarthatóság kérdésének részeként Hazánk és az Európai Unió biztonságpolitikai kihívásairól beszélgetett. Az előadó két évtizedet töltött a Bundeswehrnél és a Német Szövetségi Nyomozó Hivatalnál, számos kiküldetésen volt Közel- és Közép-Keleten, illetve a Balkánon. Négy nyelven beszél és az európai kultúra mellett jól megismerte az iszlám kultúrát. A hallgatóság hasznos gondolatokkal gazdagodhatott arról, hogy miket érdemes tudni a terrorizmus, a terrorelhárítás módszereiről, az új típusú harcok és háborúk természetéről, milyen kihívásokat állít elénk a jelenlegi európai és világpolitikai helyzet.

 


Ezen a novemberi esten került sor a Kabinet aktuális plakátpályázatának ünnepélyes díjátadójára. A Kabinet fontosnak tartja a fiatalok környezettudatos gondolkodásának erősítését, ezért „Mit üzensz a Környezetvédelmi Világnapra?"  címmel országos plakátpályázatot hirdetett. Az első helyezett nyereménye egy iPad volt. A legtöbb lájkot összegyűjtő közönségdíjasok pedig ellátogathattak az Országgyűlés Fenntartható fejlődés bizottságának ülésére.

A Kabinet tortavágással emlékezett meg az 1 éves fennállásáról, és bemutatásra került a Kabinet elmúlt éves tevékenységét bemutató rövidfilm. A Kabinet egy évvel ezelőtt küldetéseként tűzte ki, hogy terjessze hazánkban a környezettudatos, a fenntarthatósági szemléletű gondolkodást. A Kabinet éves teljesítményéhez tartozik két országos plakátpályázat meghirdetése, egy szakpolitikai javaslatcsomag összeállítása, egy Szimpózium sorozat közel 20 előadással, a Fenntartható fejlődési estek rendezvénysorozat, országos szintű kapcsolattartás, a Fidelitas regionális és országos rendezvényein való képviselet bemutatkozókkal, szakmai vetélkedőkkel és kihelyezett ülések tartásával.

A Kabinet még idén megtartja 5. Fenntartható fejlődési estjét.

2016.11.28.

Kapcsolat