Elhunyt a kubai kommunista diktátor

Bicskanyitogatónak tartjuk és elítéljük azt a felmentő, szirupos nosztalgiát, amellyel egy véreskezű kommunista diktátor haláláról a "progresszív" európai körök tagjai, Jean-Claude Junckertől Gréczy Zsoltig megemlékeztek.
Az amerikai Kongresszus által 1993-ban létrehozott Kommunizmus Áldozatainak Emlékezete Alapítvány, a ma elhunyt diktátor, Fidel Castro legalább 73.000 áldozatát tartja nyilván, miközben ma is több ezren töltik börtönbüntetésüket pusztán azért, mert szabadon mertek véleményt nyilvánítani a kommunista Kubában. Egy kommunista diktátor után könnyet hullajtani nem más, mint lábbal taposni a bolsevizmus százmilliónyi áldozatának emlékét.

 

 

 

Felszólítunk minden, magát demokratikusnak tartó közszereplőt, sajtómunkást vagy pusztán jóérzésű embert, hogy tartsa tiszteletben a több tízezer ártatlan áldozat emlékét és hozzátartozóik érzéseit, és a ma történtek kapcsán tartózkodjon a részvétnyilvánítástól egy olyan napon, amelyet valójában a demokráciát erősítő mementók között kellene számon tartani.
 

Fotó: Fidel Castro és Nyikita Hruscsov, a Szovjetunió Kommunista Pártja (SZKP) első titkára 1963-ban Europress/AFP

 

 

2016.11.26.

Kapcsolat