III. Visegrádi Nemzetközi Ifjúsági Konferencia - Kassa

A Fidelitas 2016. november 17-20. között, immár harmadik alkalommal volt főszervezője a régiónk YEPP tagszervezetei és a határon túli magyar partnerszervezetek részvételével zajló Visegrád 4+ Nemzetközi Ifjúsági Konferenciának, amely ezúttal Kassán került megrendezésre.
A Magyarországról, Szlovákiából, Csehországból, Lengyelországból, Szerbiából, Horvátországból, Romániából és Ukrajnából érkezett vendégeket Varró Zsolt, a Fidelitas Nemzetpolitikai Kabinetének vezetője, Gubík László, a felvidéki Via Nova elnöke, Jan Málek, a cseh MKD elnöke és Katarína Hudáková, a szlovák KDMS alelnöke köszöntötte. A tanácskozás a külpolitikai helyzet, az Európai Unióban tapasztalható demokratikus deficit, a fiatalok helyzete, illetve a visegrádi országok gazdasági és politikai együttműködésének témája köré csoportosult.  Vendégeink között voltak európai parlamenti képviselők, helyi politikusok és politikai szakértők is több országból.

A résztvevők a szombati napon elfogadtak egy közös nyilatkozatot is, mely tartalmazza a minket érintő kihívásokat és problémákat, amelyekre a megoldást kerestük az együtt gondolkodás során. A nap végén minden résztvevő szervezet képviselője aláírta a dokumentumot.

 

2016.11.24.

Kapcsolat