A Fidelitas is részt vett az idei InfoTér Konferencián

Az Informatika a Társadalomért Egyesület szervezésében került megrendezésre az idei Infotér Konferencia november 8. és 10. között. A szervezők jóvoltából a Fidelitas tagjai is részt vehettek a rendezvényen. A Balatonfüreden idén hetedik alkalommal megrendezésre került eseményen az infokommunikációs szektor neves képviselői tanácskoztak.
Az ifjúsági szervezetet az októberben újjáalakult Innovációs és Informatikai Kabinet vezetői képviselték a rendezvényen, valamint a Kabinet által meghirdetett "Hogyan fog kinézni a digitális Magyarország 2020-ban?" elnevezésű pályázat díjazottjai is résztvehettek az ország egyik legszínvonalasabb szakmai rendezvényén. A küldöttséggel tartott Böröcz László, a Fidelitas elnöke is, aki kiemelte az informatikai szakterület jelentőségét a szervezet tevékenységében és örömét fejezte ki, amiért a Fidelitas szép számmal képviseltette magát a konferencián.

Az Infotér Konferencia összehozza az infokommunikációs szektor azon képviselőit, akik az informatika eszközeivel valóban tenni akarnak a digitális fejlődésért Magyarországon. Az állami- és versenyszféra képviselői ledöntik a sztereotípiákat, hisz az informatika szektor vezetői olyan szakemberek, akik nem csak a számítógépekhez értenek, hanem sok más terület kiismerése által komplex megoldásokat nyújtanak az élet szinte minden területén.

A két nap során a Fidelitas képviselői előadásokat és kerekasztal-beszélgetéseket hallgathattak többek között a Digitális Oktatás Stratégiáról, a Digitális Exportfejlesztési Stratégiáról, a Közigazgatás- és Közszolgáltatás-fejlesztési Operatív Programról, illetve az Agrár Stratégiáról.

Az Infotér Konferencia nem csak tudásszerzési vagy kapcsolatépítési lehetőséget jelentett a Kabinet tagjainak. A megismert témák, szakmai stratégiák és álláspontok inspirációt jelenthetnek a Kabinet tagjainak, ami által színesebbé és izgalmasabbá tehetik a jövőben a Kabinet éves szakmai rendezvényeit.

 

 


Baracskai Anikó

 

2016.11.14.

Kapcsolat