Fidelitas Közéleti Akadémia 2016/17 – Első hétvége

A Fidelitas Közéleti Akadémia 2016/17-es évfolyamának szakmai, személyiségfejlesztő és kommunikációs tréningjein 18 fidelitasos vehet részt. A vezetőképző első hétvégéjén Tihanyban Hanczár János, valamint Pindroch Ferenc és Pindroch Tamás trenírozta a fiatalokat.
Parlamenti képviselőnk és önkormányzati képviselőnk közül sokan végezték már el a Fidelitas vezetőképző tanfolyamát, a Közéleti Akadémiát, amely több mint 10 éve készíti fel tagjainkat a helyi és országos közéletben való szereplésre. A program célja a Fidelitas vezetőinek képzése, felkészítése a közszereplésre és a szervezet építésére, kommunikációs ismeretek elmélyítése, a meggyőzési képesség fejlesztése, valamint vezetői erősségek feltárása, azok erősítése és az értékekhez kötött szervezeti és egyéni működés fejlesztése.

A Fidelitas Közéleti Akadémia 2016/17-es évfolyamának résztvevőit Böröcz László, a Fidelitas elnöke, valamint Frank Spengler, a Konrad-Adenauer Stiftung magyarországi irodájának képviseletvezetője köszöntötte. Mindketten kiemelték, nagyon fontosnak tartják az ilyen képzéseket. Amellett, hogy a fiatal politikusok rengeteg új ismeretet szerezhetnek, olyan barátságok születhetnek egy-egy ilyen alkalommal, amelyek később meghatározóak lehetnek.
 


A képzés neves szakemberek vezetésével zajlott. A bemutatkozást, ismerkedést követően Hanczár János, író újságíró, logopédus, beszédtechnika tanár, kommunikációs fejlesztő tréner beszélt a helyes légzéstechnikáról, hangképzésről, illetve a metakommunikáció jelentőségéről és a gyakorlatban is bemutatott néhány fejlesztő technikát.

Pindroch Ferenc, újságíró, egyetemi oktató és Pindroch Tamás, televíziós műsorvezető segítségével a résztvevők megismerhették a híradós riport műfaját, a kamera előtti szereplés gyakorlatát, valamint különböző praktikákat a sajtós szereplésekhez.
 


A résztvevők rendkívül hasznosnak találták a képzést, alig várják a következő, novemberi alkalmat, amikor megmutathatják, mi mindent sikerült elsajátítaniuk az elmúlt hétvégén.

2016.10.10.

Kapcsolat