Két fontos témában is nyilatkozatot fogadott el a YEPP elnöki tanácsülése

Közös európai hadseregről és az európai alapítóatyák ideológiájának megerősítéséről is nyilatkozatot fogadott el az Európai Néppárt ifjúsági szervezetének (YEPP) elnöki tanácsülése. A tanácskozás küldöttei egyetértettek abban: a Törökországgal kötött megállapodás örökérvényűségében nem lehetünk biztosak, és az Európát is nagyban érintő közel-keleti válság megoldása is sürgető, így létfontosságú a közös katonai védelem megszervezése. „A schengeni határok védelme sosem volt égetőbb fontosságú, mint napjainkban, melynek lételeme lehet a közös kül- és védelempolitika keretében létrehozandó európai hadsereg” – nyilatkozta Böröcz László, a Fidelitas elnöke.

Az ifjúságpolitikus hozzátette: azok a kihívások, amikkel napjainkban küzdünk, nem csupán hazánkban jelentkeznek, s a YEPP tanácsülésén elfogadott határozat is arról tanúskodik, hogy Európa valamennyi országa hasonló problémák megoldására kell, hogy fókuszáljon. A magyar modell tehát működik: egységes, szigorú határvédelem szükséges, nem pedig a folyamatos meghívást jelentő kvótarendszer.

Faragó Csaba, YEPP-alelnök a dokumentum elfogadása után hangsúlyozta, hogy Európát csak úgy tehetjük ismét sikeressé, ha konzervatív-keresztény értékek mentén építjük tovább. Mivel az elmúlt 5 évben drasztikusan megfogyatkozott az Unióban hatalmon lévő jobbközép kormányok száma, döntő fontosságú a jövőre nézve, hogy ezt a folyamatot vissza tudjuk-e fordítani. Éppen ezért különösen jelentős az az elnöki nyilatkozat, melyet valamennyi tagszervezet vezetője ellenjegyzett, s amely kiáll a polgári Európa eszménye mellett. A fiatal generáció érdeke, hogy Magyarország Európa részeként sikeres legyen.

A kétnapos ülés során a küldöttek elfogadták a Fidelitas által benyújtott határozati javaslatot is, mely az unió gazdaságát érzékenyen érintő ételveszteség minimalizálását célzó európai uniós irányelv mielőbbi alkalmazását szorgalmazza.

 

2016.10.08.

Kapcsolat