A Fidelitas is részt vett a XV. MIÉRT Akadémián

2016. szeptember 30. és október 2. között került megrendezésre a XV. MIÉRT Akadémia a Nagyvárad melletti Püspökfürdőn. Szervezetünket dr. N. Szász Adrián és Várfi András képviselték. A rendezvényen részt vett társszervezetünk, a KMKSZ Ifjúsági szervezete is Fábián Beáta képviseletében.
A nagy múltú rendezvény célja, hogy a fiatalokat leginkább érdeklő aktuális témákkal foglalkozzon. Az akadémián - Kihívások 2016 címmel - a közelgő romániai parlamenti választások, a budapesti kormányzatok nemzetpolitikája, Brexit, migráció, roma integráció, kampánykommunikáció, a szövetség kihívásai, valamint a menekültek és fogadtatásuk Magyarországon kérdéskörökben szerveztek előadásokat.

A megnyitón Cseke Attila, Bihar megyei RMDSZ elnök, Geréd Imre, az RMDSZ ifjúsági ügyekért felelős ügyvezető alelnöke és Horváth Béla, BTIET alelnök, Szalacs község fiatal polgármestere köszöntötte a résztvevőket, majd Bodor László, az RMDSZ programokért felelős ügyvezető alelnöke a közelgő parlamenti választások tétjéről tartott előadást az Akadémia résztvevőinek.

Kihívások 2016 című előadás keretében beszélgetett Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke és Antal Lóránt, a MIÉRT elnöke. Kelemen Hunor, a decemberi parlamenti választásokat illetően elmondta, hogy egy fontos választás elé nézünk, hiszen 2016 decembere után olyan időszak következik, amikor nagy reformokra, változásokra számíthatunk. A szövetségi elnök a választásokra való felkészülés két fontos eleméről is beszélt, elsőként említve az MPP-vel való együttműködést, másodsorban pedig a szövetségen belüli szolidaritást. Ugyanakkor továbbra is fontosnak tartja a MIÉRT-tel való szoros együttműködést a parlamenti választások kapcsán is.

A tartalmas előadások mellett volt lehetőség a kapcsolatépítésre és a szórakozásra is. Péntek este bihardiószegi borok kóstolása mellett ismerkedhettek, beszélgethettek a résztvevők.

A MIÉRT tagjai is aktívan részt vettek az október 2-i népszavazáson, valamint levélszavazatuk leadására buzdították az erdélyi magyarságot.
 

 

2016.10.04.

Kapcsolat