Vasárnap a következő 40 évről döntünk

Böröcz László, a Fidelitas elnöke ma reggel a Kossuth Rádió 180 Perc című műsorában beszélt a vasárnapi népszavazás jelentőségéről és arról, miért fontos, hogy a fiatalok éljenek demokratikus jogukkal és kinyilvánítsák véleményüket.
Arra a kérdésre, hogy mennyire érinti a népszavazás a fiatalokat, Böröcz László kifejtette, talán a fiatalok számára a legfontosabb, hogy a kivívott szabadságjogaikat megőrizzék. Mi olyan Európában szeretnénk élni, ahol nem néznek ránk rossz szemmel kulturális szokásaink, vallásunk vagy öltözködésünk miatt, és biztonságban érezhetjük magunkat. Ha csak az utóbbi egy, másfél évet nézzük – még ha a baloldal nem is akarja meglátni az összefüggéseket – számos terrorista támadás történt Európa nagyvárosaiban és Németországból is egyre többször érkezik hír nők zaklatásáról.

Azokon az embereken, akik a háború elől menekülnek, segítenünk kell – húzta alá Böröcz László. De őket külön kell választanunk a gazdasági bevándorlóktól – tette hozzá. A Fidelitas elnöke szerint a magyar kormány jól kezeli a helyzetet, helyben is próbál segíteni, például támogatja kórházak építését és segít a keresztény üldözötteknek.

A vasárnapi döntés nem a következő négy, hanem a következő negyven évről szól. Nem egy pártról vagy kormányról döntünk, hanem Magyarország jövőjéről. Egy sikeres népszavazást az Európai Unió sem tud majd figyelmen kívül hagyni – hangsúlyozta Böröcz László.

Az Európai Unió vezetői jelenleg nem tudnak megoldást nyújtani a migránsválság kezelésére. Mi a közép-európai választ támogatjuk, amely Magyarország kormányának álláspontját tükrözi – mondta el az interjú végén a Fidelitas elnöke.

2016.09.27.

Kapcsolat