Ez a népszavazás nem pártokról, hanem Magyarország jövőjéről szól

Az Európai Unió a krízisek korát éli: gazdasági, majd a demográfiai után itt a migrációs válság, amit Brüsszel határvédelem helyett kényszerbetelepítéssel kíván orvosolni, a nemzeti parlamentek véleményének figyelmen kívül hagyása mellett. Aki nem áll be a sorba, pénzbüntetésre számíthat. Mindezt úgy, hogy a tavalyi évben beáramlott másfél millió migránsról ma azt sem tudjuk, hogy merre járnak – mondta el Pelczné Gáll Ildikó, az Európai Parlament alelnöke a szeptember 22-én rendezett lakossági fórumon Püspökladányban.
Ma az Európai Unióban minden második fiatal munkanélküli, mintegy 22 millió ember. Ők iskolázottan, idegen nyelveket beszélve, az európai kultúrát jól ismerve, a nőket tisztelve, helyben kínálnának aktív munkaerőt Európának, de a brüsszeli akarat a munkaerőhiányt bevándorlók útján kívánja orvosolni. Ehhez képest az uniós költségvetésben egyetlen sor sem szerepel a migránsáramlat kezelésére, a statisztikák szerint pedig az Angela Merkel által is meghirdetett munkaerőpótlás jegyében eddig mindössze 54 bevándorlót sikerült elhelyezni német cégeknél – emelte ki a Fidesz alelnöke. Ehelyett a mindennapokban a nők ellen mind gyakrabban elkövetett erőszakhullámról, az egyre szaporodó „no-go” zónákról és párhuzamos társadalmakról hallani.

Az európai parlamenti képviselő felhívta a figyelmet arra, hogy Magyarországot gyakran vádolják szívtelenséggel, holott hazánk kormányzati segítséget nyújt karitatív szervezeteknek, ahogyan az üldözött keresztény közösségeknek is. Illúzióink azonban ne legyenek: azzal, ha idehozzuk a bajt, többet ártunk, mintha helyben, a válság sújtotta térségben próbálnánk meg eliminálni azt. A magyar baloldal viszont Gyurcsány Ferenccel, Kunhalmi Ágnessel, Szigetvári Viktorral és társaival a jelen válságot álproblémának titulálva, a külhoni magyar honfitársainkra egy évtizede nemet mondva, bőszen nyomják az igen gombot az uniós vezetők akaratának megfelelve, a menekültáradatnak további zöld jelzést adva, hiszen a kvóta nem más, mint egy meghívó - húzta alá a politikus. Martin Schulz és Jean-Claude Juncker is jól tudják ezt, de ők kezüket feltéve hátrálnak kifelé az előállt problémarengetegből.

A magyar kormány azonban – amellett, hogy támogatja a Schengen 2.0 nemzetközi akciótervet és a V4 együttműködés aktív partnere - a demokrácia alapeszközével élve, a választópolgárok kezébe adja a döntést: a választás lehetőségét, azt, hogy milyen Európában kívánunk élni az elkövetkező évszázadokban. „Ez a népszavazás ugyanis nem pártokról, hanem Magyarország jövőjéről szól. S ha valóban nincs semmilyen következménye, ahogyan azt vezető európai politikusok üzengetik a magyar kormánynak, akkor miért is félnek tőle? Talán csak nem azért, mert vélhetően ragadós lesz a magyar példa?” – tette fel a kérdést a kormánypárt alelnöke arra biztatva a hallgatóságot, hogy október 2-án mondjon nemet a kötelező betelepítési kvótára.

A képen balról jobbra: Dombi Imréné, Püspökladány polgármestere; Pelczné Dr. Gáll Ildikó, európai parlamenti képviselő, az Európai Parlament alelnöke; Magyar Ágnes Zsófia, brüsszeli irodavezető (Fidelitas); Bodó Sándor, országgyűlési képviselő.


Forrás: Magyar Ágnes Zsófia-fidelitas.hu

 

 

 

2016.09.26.

Kapcsolat