Újabb RSI tréningen a Fidelitas

Augusztus 25. és 28. között Bécsben rendezték meg a Robert Schuman Intézet "Millenial Leaders: Rethinking Value Based Politics" tréningjét. Az eseményen osztrák, szlovén, horvát, szlovák és magyar kereszténydemokrata értékeket képviselő pártok ifjúsági szervezetei vehettek részt. A Fidelitast Nizalowski Dorottya és Ványi András külügyi kabinet-tagok képviselték.
A résztvevők az Osztrák Néppárt politikai akadémiáján neves trénerek, politikusok előadásain és a velük folytatott beszélgetéseken keresztül tanulhattak a kereszténydemokrata értékekről, a kereszténydemokrata pártok jelenéről és jövőbeli lehetőségeiről. Az előadók külön hangsúlyt fektettek a millenniumi (Y) generáció politikával és a politikusokkal szembeni elvárásainak ismertetésére. Ennek keretében a résztvevőknek lehetőségük nyílt kisebb csoportokban fiatalokat érintő programpontok kidolgozására, prezentálására és megvitatására.
 

A tréning második felében a hangsúly a korábban kidolgozott pontok gyakorlatba helyezése felé tolódott el. A jelenlévők betekintést nyerhettek a kampányolási stratégiák elméleti alapjaiba, valamint európai politikusok nyilatkozatainak elemzése segítségével meghatározták, hogy egy politikusnak milyen fontos tulajdonságokkal, képességekkel kell rendelkeznie és ezeket milyen módon lehet fejleszteni, a gyakorlatban hasznosítani.

A programok az előadók, a résztvevők és a szervezők munkájának kölcsönös megköszönésével és az oklevelek ünnepélyes átadásával zárultak.
 

 

2016.08.29.

Kapcsolat